Sounden av 2018

Sounden av 2018

Jeg er helt sikker på at alle som har et eller annet slags forhold til musikk etterhvert knytter  stemning og følelser til sangene. For meg har alltid musikk vært en viktig del av livet mitt; pappa er trubadur og mamma var DJ i sin tid. Dette er "sounden" av mitt 2018

Vinter/Vår

Neste låt er en fantastisk perle og grooven sitter dypt. Det skal også bemerkes at artisten Raphael Saadiq er en av de typene som eldes utrolig sakte, han ser nesten lik ut i dag som da han var ung: Raphael Saadiz - Google Bilder.

Sommer

Denne uforglemmelige klassikeren minner meg alltid på funk, disco, soul festivalen Baltic Soul Weekender vi var på i mai. The Tams sin "Be Young Be Foolish Be Happy" hørte vi på så mange ganger at minnet aldri kommer til å forsvinne:

Et ganske overraskende innslag i år all den nigerianske popmusikken jeg har hørt på. Ukjent for de fleste i Norge har Nigeria har nemlig en ganske stor og påvirkningsfull musikkindustri:

Sounden på den Nigerianske musikken jeg hører på ligner på afrobeats krysset med reggeaton. I all hovedsak hører jeg på dette når jeg trener, det har faktisk kommet så langt, at kun å høre sangene får meg i humør til å springe av gårde. Sangen nedenforhører jeg på hver eneste springeøkt:

Neste sang er en jeg hørte mye på i sommer, det er en katalansk sang som handler om håp og ønsker av forskjellig typer:

Forhhåpentligvis blir reisen lang,
Forhhåpentligvis veier bagasjen mindre for hvert skritt.
...
Forhhåpentligvis er tusen ord verdt mer enn et bilde.
...

Katalonia - Spania

Aretha Franklin var virkelig en av de store, hennes påvirkning på store deler av musikken vi kjenner til i dag kan vell egentlig ikke forstås helt.  Hun døde 16. august i år.

Mest for min egen del har jeg kastet alle disse inn i en Spotify spilleliste:

Initially published and updated